Vin Santo della Croce 37,5 cl

De Vin Santo is smaakvol bij allerlei desserts, maar is vooral bekend in combinatie met de wereldberoemde Cantuccini. Cantuccini in Vin santo dopen: lekker en gezellig!  

5,90

  • GRATIS verzending vanaf €50,-

Aantal:

Categorieën: , SKU: medvin

Productspecificaties

Inhoud 37,5 cl
Alcoholpercentage 15%
Regio Toscane
Producent Badiolo
Lekker bij Cantuccini en Desserts
Druiven Catarratto, Grillo en Inzolia

Omschrijving

Deze wijn geboren in Toscane en Umbrië, heeft een legendarische oorsprong. De eerste citaten over deze dessertwijn dateren uit het begin van het christendom wellicht om een ​​zuivere wijn aan te duiden die bijzonder geschikt zou zijn tijdens het ritueel van de mis.

Een tweede verklaring verwijst naar de productiecyclus van de Vin Santo. Deze zou ontstaan zijn naar aanleiding van de belangrijkste religieuze feesten van de christelijke liturgische kalender. Sommige wijnboeren zouden het persen van de druiven starten voor Allerheiligen, anderen voor Kerstmis en anderen voor Pasen.

Sommige wijnboeren geven de voorkeur aan het bottelen van de Vin Santo in de maand november, anderen weer in april. Hoe dan ook, de druiven (meestal Trebbiano Toscano en Malvasia) worden eerst gedroogd, daarna geperst en vervolgens wordt de most overgebracht naar houten vaten van verschillende afmetingen. Het resultaat is hoe dan ook een lekkere zoete wijn die wereldwijd bekend is geworden.

Veelgestelde vragen

Stel uw vraag