Trebbiano D`Abruzzo D.O.C.

7,50

ProducentTorre Zambra
Inhoud - %75 cl - 12% Vol
RegioAbruzzo
Druif100% Trebbiano d'Abruzzo
Lekker bijGebakken vis, Pasta & Pizza

Kies uw aantal:

Categorieën: , SKU: zam31

Beschrijving

Abruzzo of Toscana?

De vrucht van een van de meest traditionele druiven van Abruzzo is de Trebbiano d'Abruzzo. Onmiddellijk, na de Montepulciano d'Abruzzo, de beroemste wijn van de regio. Het is al lange tijd verward met zijn Toscaanse naamgenoot, maar de laatste jaren heeft deze wijn zichzelf herontdekt als een zuiver representatieve wijn van de Abruzzen.

Zo maak je de Trebbiano d'Abruzzo

Om het maximale uit deze wijnstok te halen, heeft Torre Zambra besloten om het traditionele Abruzzo-pergola-teeltsysteem te gebruiken, dat onderdak biedt aan druiven uit de hete zomerzon, terwijl het tegelijkertijd de druiven de nodige ruimte geeft om weelderig te groeien. De wijnstokken zijn blootgesteld aan het zuiden en bevinden zich op ongeveer 130 meter boven zeeniveau, en de opbrengsten per hectare worden zorgvuldig onder de 140 quintals gehouden. De druiven worden geselecteerd tijdens de oogst eind september, en zodra ze de kelder bereiken, worden ze bij lage temperaturen geperst, zodat ze de aroma's uit de wijngaard niet verloren gaat. Daarna gaat de gisting verder in stalen containers bij gecontroleerde temperaturen, om te raffineren in cementtanks voor twee maanden en in flessen voor nog eens twee.

Fruitig, schoon en witte bloemen

Deze wijn heeft de typische licht strogeel kleur van Trebbiano d'Abruzzo, met een goede geur die perfect doet denken aan de kenmerken van deze streek: fruitig en schoon, met aroma's van kleine witte bloemen en een lichte hint van bitter amandel. In de mond is het fris en perfect uitgebalanceerd, met citroen- en exotisch fruittonen; het past gemakkelijk bij een ruime keuze aan gerechten, zoals soepen, pasta´s, kip en visgerechten en is perfect voor dagelijks gebruik.