Rode wijnen | 75 cl

  Montepulciano d'Abruzzo D.O.C.

  De Montepulciano d'Abruzzo 'Madia' is een perfect voorbeeld van deze typische druivensoort uit Abruzzo. De diepe en intense zwarte kleur, met de kenmerkende violette reflecties, is te wijten aan de Montepulciano-druiven, streng geselecteerd op de heuvels van Villamagna, Abruzzo, op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De specifieke zuidwestelijke blootstelling van de wijnstokken, de kalkhoudende kleigronden, gecombineerd met een gunstige ligging tussen zee en bergen, de opbrengsten per hectare lager dan 140 kwintalen, garanderen de uitstekende structuur en complexiteit van deze aangename rode wijn. De druiven worden geoogst in het eerste decennium van oktober, gevolgd door maceratie in stalen vaten bij gecontroleerde temperaturen om de typische, intense kleur uit de schil te halen. De wijn gaat vervolgens een jaar lang verder in cementtanks, en voor 4 maanden in de fles. Het heeft een robijnrode kleur met paarse reflecties. Op de neus is het schoon, met hints van wilde bessen en jam, met tonen van violet en bitter zoethout in de afdronk. Aangenaam en warm, goed uitgebalanceerd, stevig en aangenaam persistent, het is de ideale wijn voor een breed scala aan gerechten: antipasti, vleeswaren, pasta's, pizza's gegrilde vlees… De ideale wijn voor dagelijks gebruik.

  meer informatie
  Normale prijs €7,50 Speciale prijs €6,75 (bij 12 stuks)
  U bespaart 10%
  Rode wijnen | 75 cl

  Leandro Rosso Terre Siciliane i.g.t.

  Deze uit Sicilië afkomstige wijn is het resultaat van de samenvoeging van drie druivensoorten: Nero d´Avola, Merello Mascalese en Pinot Nero. De warme Siciliaanse zon geeft de Leandro Rosso en intens kersrode kleur bijna granaat, de geur is elegant, kruidig met hints van kersen, bramen en pruim. De smaak is intens, goed in balans en een beetje kruidig, maar niet heel krachtig. Aanbevolen met antipasti, salades, pastagerechten, pizza´s en wit vleesgerechten.

  meer informatie
  Normale prijs €10,50 Speciale prijs €9,45 (bij 12 stuks)
  U bespaart 10%
  Rode wijnen | 75 cl

  Colle Maggio Montepulciano d'Abruzzo 2014

  De Montepulciano d'Abruzzo 'Colle Maggio' springt in het oog met zijn ondoordringbare pikzwarte kleur. Het is een wijn die afkomstig is van een strenge selectie van druiven uit de Colle Maggio heuvels, in Villamagna, op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden op het zuidoosten en de kalkhoudende kleigrond en de opbrengsten per hectare onder de 120 kwintalen: het resultaat is een rode wijn van grote complexiteit. De oogst vindt plaats in het eerste decennium van oktober. De maceratie vindt plaats in stalen vaten met gecontroleerde temperatuur, die maximale extractie van de kleuren uit de schillen mogelijk maakt. De wijnen verfijnen vervolgens een jaar lang in cement en gedurende 15 maanden in Tonneau (20% in nieuwe hout en de resterende 80% in gebruikte vaten). Gedurende de volgende 4 maanden in de fles. Typerend voor deze wijn is de intense rode kleur met robijnrode reflecties. De neus is intens, met hints van bessen en tabak. In de mond is het een complexe wijn, zacht en rond. Hij is goed uitgebalanceerd en aangenaam persistent. Op het einde komt chocolade terug met een vleugje bittere amandel, typisch voor Montepulciano d'Abruzzo. Dankzij de complexiteit is het de ideale combinatie voor rood vlees en wild; uitstekend met lamskoteletten in een pistachekorst. 

  meer informatie
  Normale prijs €16,50 Speciale prijs €14,85 (bij 12 stuks)
  U bespaart 10%
  Rode wijnen | 75 cl

  Montepulciano d'Abruzzo Colle Maggio Riserva 2012

  Minder druiven-opbrengst per hectare betekent druiven met meer smaak. Deze druiven worden handmatig geselecteerd en in kleine houten kisten bewaard tot half oktober. In de stalen vaten vindt een lange maceratie plaats op een gecontroleerde temperatuur om de mooie diepe kleur uit de schil te halen. De Montepulciano Colle Maggio Riserva blijft gedurende 20 maanden evolueren in Tonneau (80% in nieuw hout en 20% in hout van tweede passage) vervolgens 6 maanden in fles. Je blijft gefascineerd door de intense en dieprode kleur, bijna ondoordringbaar. Aan de neus is verfijnd, met hints van hout, rijp fruit en kruiden, tonen van koffie, tabak en cacao. De smaak is diep en krachtig, met wijdverspreide en goed afgewerkte tannine die de rondheid en de geweldige balans verbeteren, zonder ooit agressief te zijn. De verfijning in tonneau voegt een pittige toon toe en bevestigt de geuren die al worden waargenomen in het reukcontact. Perfect de combinatie met kalfsfilet en knapperige pancetta.

  meer informatie
  Normale prijs €18,95 Speciale prijs €17,06 (bij 12 stuks)
  U bespaart 10%
  Rode wijnen | 75 cl

  Villamagna D.O.C. 2015

  Slechts een paar jaar geleden begon een groep professionals, gewapend met kennis en passie voor hun territorium, met studies en onderzoek die leidden tot het identificeren van een van de belangrijkste gebieden voor de productie van de druiven Montepulciano d'Abruzzo: Villamagna. Het is hier dat deze wijnstok op zijn beste komt. Op deze manier ontstond een nieuwe benaming van gecontroleerde oorsprong, gericht op het afbakenen en beschermen van dit territorium en zijn wijnen, een oenologie op wereldniveau. De Villamagna DOC heeft een beperkt productiegebied van slechts 85 hectare, geselecteerd uit de beste stukken land in de gemeenten Villamagna, Vacri en Bucchianico, in de provincie Chieti. Deze wijngaarden worden blootgesteld aan de zon van zuidoost naar zuidwest en met hoogten tussen 30 en 180 meter boven zeeniveau. Het resultaat is een unieke wijn geproduceerd met 100% Montepulciano d´Abruzzo druiven, geselecteerd in de wijngaarden van de wijnmakerij in de gemeente Villamagna. De opbrengsten per hectare zijn minder dan 120 kwintaal, alle druiven worden handmatig geselecteerd en naar de wijnmakerij vervoerd in kleine houten kisten. Vinificatie vindt plaats in staal bij een gecontroleerde temperatuur van 28 - 30 ° C, met een lange maceratie van de schil van 45 dagen. De rijping verloopt gedurende 12 maanden in cement en 6 maanden in de fles, zonder enige passage in Tonneau, zodat de wijn vrij en natuurlijk alle mogelijkheden kan uitdrukken die deze grondgebied zo genereus biedt. In het glas heeft een intense robijnrode kleur, de neus begint met kleine rode vruchten, om plaats te maken voor de typische geuren van ons productiegebied: cacao, koffiepoeder en leer. In de mond is het intens, met een zoete volharding die de smaakpapillen streelt en ons een gepeperde afdronk achterlaat. Perfect bij varkensvlees met pruimen en appelpuree.

  meer informatie
  Normale prijs €21,50 Speciale prijs €19,35 (bij 12 stuks)
  U bespaart 10%