Ideaal voor de mocha maar ook goed voor de espressomachine. Fijne een krachtige smaak van 100 % Arabica koffie.

  Koffiebonen | 500 gr.

  Caffè Ottolina BUONGIORNO 500gr.

  Buongiorno oftewel goedendag, is de koffie om de dag te beginnen, maar ook goed voor de hele dag. Met zijn volle, maar niet te uitgesproken smaak, is de koffie voor een brede publiek.  

  meer informatie
  Normale prijs €9,95 Speciale prijs €8,96 (bij 6 stuks)
  U bespaart 10%

De Dodicigrancru is een van de beste espressomelanges ter wereld. De Bazzara top 12 Italian Blend bestaat uit 12 van de beste Arabicasoorten ter wereld. De smaak is unieker dan welke koffie dan ook. Proef een bloemig aroma en tonen van chocolade en geroosterde amandelen.

  Koffiebonen | 500 gr.

  Caffè Ottolina DEC

  Het Rainforest Alliance is 1987 opgericht door Daniel Katz, een Amerikaanse milieuactivist. De boerenbedrijven die hier aangesloten zijn moeten heel duurzaam met afval- en waterbeheer omgaan, spaarzaam zijn in het gebruik van chemische middelen en zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden voor hun werknemers.

  meer informatie
  Normale prijs €12,90 Speciale prijs €11,61 (bij 6 stuks)
  U bespaart 10%
  Koffiebonen | 500 gr.

  Caffè Ottolina PURO ARABICA 500gr.

  Van hoogwaardige 100% Arabica koffie van Midden- en Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse origine. Deze topmelange van Ottolina wordt gekenmerkt door een zoet aroma, een delicate en zoete smaak met pieken van zuren.

  meer informatie
  Normale prijs €13,90 Speciale prijs €12,51 (bij 6 stuks)
  U bespaart 10%
  Koffiebonen | 1000 gr.

  Caffè Ottolina MARACAIBO 1000gr.

  De Maracaibo melange is gekenmerkt door een sterk aroma, met een dichte en romige structuur. Ontworpen voor liefhebbers van een sterke smaak en perfect voor preparaten op basis van melk.

  meer informatie
  Normale prijs €15,95 Speciale prijs €14,36 (bij 6 stuks)
  U bespaart 10%
  Koffiebonen | 1000 gr.

  Caffè Ottolina BUONGIORNO 1000gr.

  Buongiorno oftewel goedendag, is de koffie om de dag te beginnen, maar ook goed voor de hele dag. Met zijn volle, maar niet te uitgesproken smaak, is de koffie voor een breed publiek.  

  meer informatie
  Normale prijs €18,50 Speciale prijs €16,65 (bij 6 stuks)
  U bespaart 10%

De legende van de koffie

De legende vertelt dat de naam ‘koffie’ afkomstig is uit de stad Caffa in Ethiopië. Het was in deze stad waar de eerste koffieplanten werden gevonden.
Per toeval ontdekte een herder in Ethiopië het stimulerende effect op het menselijk. De herder merkte dat zijn geiten erg energiek waren als gevolg van het eten van bepaalde bessen.
Vervolgens besloot hij om samen met de monniken uit de buurt een infuus van deze bonen te maken.

De oorsprong van koffie

Coffea Arabica komt oorspronkelijk uit Ethiopië, Zuidoost-Soedan en Noord-Kenia maar tegenwoordig wordt het ook veel verbouwd in Latijns-Amerika. Wereldwijd vertegenwoordigt het momenteel 70% van alle geproduceerde koffie. De Coffea Robusta (of Coffea canephora) is in plaats daarvan afkomstig uit West-Afrika, maar wordt momenteel voornamelijk in Zuidoost-Azië geteeld.

Het verschil tussen de bonen

De arabica en robustabonen kunnen gemakkelijk van elkaar worden onderscheiden. De eerste hebben in feite een langwerpige en ovale vorm, terwijl de robusta rondere granen heeft. 
In zowel cafeïne als in oliën verschillen deze twee soorten val elkaar. De Arabica bevat 18% oliën en maximaal 1,7% cafeïne. De robusta bevat 9% oliën en tot 2,8% cafeïne.

De geschiedenis van een kleine koffiebranderij

In 1948 begint Giulio Ottolina een kleine winkel (torrefazione) in Milaan. Hier brandt hij verse koffie voor de mensen, bars, lunchrooms en restaurants in de wijk. In de jaren ’60 komt zijn zoon Remo in de zaak helpen en verspreidt zijn koffie door heel Milaan en provincie: Caffè Ottolina is geboren.

Vandaag de dag exporteert Ottolina naar verschillende Europese landen, Rusland en naar Amerika.