Als je van koffie houd, laat je verwennen door deze Sublime koffie! Perfect voor lungo, caffelatte en latte macchiato.

 

Gemaakt voor de moka maar ook goed voor de espressomachine. Fijne een krachtige smaak van 100 % Arabica koffie.

Een cappuccino om de dag te beginnen? Buongiorno is de koffie die je een goedendag wenst!

Fortissima is de koffie met power voor iedereen die een extra boost nodig heeft. Laat u verrassen door de krachtige smaak van deze koffie.

Laat je strelen door de zacht en volle smaak van de Ottolina classica koffie.

  Koffiebonen | 500 gr.

  Caffè Ottolina DEC

  Geen caffeïne, wel het aroma en de smaak van de Arabica koffiebonen. Zo lekker dat je vergeet dat er geen caffeïne in zit...

  meer informatie
  Normale prijs €12,90 Speciale prijs €11,61 (bij 6 stuks)
  U bespaart 10%

Geen caffeïne, wel het aroma en de smaak van de Arabica koffiebonen. Zo lekker dat je vergeet dat er geen caffeïne in zit…

De legende van de koffie

Volgens de legende is de naam ‘koffie’ afkomstig is uit de stad Caffa in Ethiopië. Het was in deze stad waar de eerste koffieplanten werden gevonden.
Een herder ontdekte het stimulerende effect van deze plant op dieren. Die man merkte dat zijn geiten erg energiek waren als gevolg van het eten van bepaalde bessen.
Vervolgens besloot hij om samen met de monniken uit de buurt een infuus van deze bonen te maken om zelf te drinken.

De oorsprong van koffie

Coffea Arabica komt oorspronkelijk uit Ethiopië, Zuidoost-Soedan en Noord-Kenia. Tegenwoordig wordt het ook veel verbouwd in Latijns-Amerika. Wereldwijd vertegenwoordigt 70% van alle geproduceerde koffie. De Coffea Robusta  is in plaats daarvan afkomstig uit West-Afrika, maar wordt voornamelijk in Zuidoost-Azië geteeld.

Het verschil tussen de bonen

De arabica en Robusta bonen kunnen gemakkelijk van elkaar worden onderscheiden. De eerste zijn groter en hebben een langwerpige en ovale vorm, terwijl de Robusta rondere en kleinere granen heeft. 
In zowel cafeïne als in oliën verschillen deze twee soorten val elkaar. De Arabica bevat 18% oliën en maximaal 1,7% cafeïne. De Robusta bevat 9% oliën en tot 2,8% cafeïne.

De geschiedenis van een kleine koffiebranderij

In 1948 begint Giulio Ottolina een kleine koffiebranderij in Milaan. Hier brandt hij verse koffie voor bezoekers van bars en restaurants in de wijk. In de jaren ’60 komt zijn zoon Remo in de zaak helpen. Hij verspreidt de koffie door heel Milaan en provincie: Caffè Ottolina is geboren.

Tegenwoordig exporteert Ottolina naar verschillende Europese landen, Rusland en naar Amerika.