Cantuccini Falcone 200gr.

Cantuccini en Vin Santo: eigenlijk de traditionele afsluiting van een Italiaanse diner. Probeer ze ook met een lekkere kop koffie of thee

Op voorraad

2,95

Kies een aantal:

Categorieën: , , SKU: fal1

VergrotenOok verkrijgbaar in: Cantuccini Brancadoro

Productspecificaties

Producent Falcone
Inhoud 200 gr.
Allergie informatie ei, gluten, melk en noten

Omschrijving

Cantuccini d'Abruzzo Falcone.

Cantuccini Falcone zijn op elk moment van de dag lekker! Met een kopje koffie of thee, of na een diner lekker dopen in de Vin Santo: altijd gezellig.

Cantuccini: verelberoemde koekjes.

De Cantuccini worden geboren in Toscane rond de zestiende eeuw. De oorspronkelijke naam was "cantellus", in het Latijn "stuk" of "sneetje brood". De Romeinse soldaten aten al tijdens militaire campagnes een soortgelijke koekje.

In de zeventiende eeuw geeft de 'Accademia della Crusca' de eerste definitie van de 'Cantuccio'.  Het recept: een gesneden koekje, gemaakt van bloem, suiker en eieren. De 'Cantuccini' worden in 1867 gepresenteerd bij de Universele tentoonstelling van Parijs met grote succes. Rond begin 1900 worden amandelen bijgevoegd en begint men op grote schaal de cantuccini te produceren in de hele regio Toscane.

Vandaag de dag zijn de cantuccini één van de meeste bekende koekjes over de hele wereld. Cantuccini Falcone: lekker bij koffie en thee, maar ook lekker en gezellig om de cantuccini in de Vin Santo te dopen!

Veelgestelde vragen

Stel uw vraag

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cantuccini Falcone 200gr.” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment