Olijfolie

Tijdelijk Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht

100% natuurlijk. De Biologische olijfolie van  D’Onofrio, proef het verschil!

5 op voorraad

Olijfolie is het groene goud! Lekker op de salade, vlees, vis en ook in de soep. Smakelijk en ook heel gezond!

Het groene goud

Zoals aangetoond door wetenschappers, is het niet de hoeveelheid vet die wordt geconsumeerd in het dieet, maar de kwaliteit die het verschil maakt. Daarom is olijfolie het belangrijkste vette voedsel van het mediterrane dieet geworden: de vetten die het bevat, hebben gunstige effecten op het lichaam omdat ze het cardiovasculaire risico beheersen. 

De olijf , een unieke vette vrucht

Olijfolie is het enige vette voedsel dat uit een vrucht komt en dat feit geeft het bijzondere gezondheids– en gastronomische eigenschappen. Vooral in de ‘extra-vergine‘ variëteit, bestaat olijfolie voor het grootste deel uit een vetmolecuul dat een groot percentage oliezuur bevat. Het bevat ook een optimale verhouding van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze biochemische eigenschappen maken dat olijfolie:
• goed verteerbaar is; 
• remt zuurafscheiding van de maag; 
• stimuleert de afscheiding van de pancreas; 
• bevordert de calciumabsorptie en groei van lange botten. 

Natuurlijk antioxidant en ontstekingsremmer

Ten slotte hebben de verbindingen, polyfenolen genoemd, die in olijfolie aanwezig zijn, een sterke antioxidant kwaliteit: ze gaan de oxidatieve stress van het menselijk lichaam tegen vanwege vrije radicalen die veroudering en ziekte veroorzaken. Dit betekent in de praktijk dat olijfolie werkt als een ontstekingsremmer en voorkomt hart- en vaatziekten en aderverkalking.