Aceto Balsamico di Modena IGP Oro

Zoveel recepten om van Balsamico azijn Due Vittorie te genieten! Op salades, vlees en visgerechten is Balsamico Azijn van Modena de ingrediënt voor  een bijzondere smaak. En vergeet niet om de Balsamico te gebruiken op ijs en aardbeien! Net een andere lekkerder smaak....

Op voorraad

11,95

Kies een aantal:

Categorieën: , SKU: DUEVTB01-1

Productspecificaties

Producent Due Vittorie
Regio Emilia Romagna
Toepassing Op gerijptze kazen, Op vis en vleesgerechten en Salades
Inhoud 250 ml

Omschrijving

Aceto Balsamico di Modena Oro. 

De Balsamico Azijn van Modena  Goud van Due Vittorie wordt heel langzaam gerijpt. Dat is een fundamentele vereiste voor het verkrijgen van een uitstekende Aceto Balsamico. Deze bijzondere smaakmaker blijft lange tijden in eikenhouten vaten, om de tannine te verliezen en het absorberen van de hout essences te bevorderen.
Zijn aroma is aanhoudende, intense en delicate, aangename azijngeur met lichte houtnoten. De smaak is bitterzoete, evenwichtige, lange en aangename. De Balsamico Azijn Modena Goud is goed me allerlei gerechten te combineren. De zoete nasmaak van zwarte kersen maakt het perfect voor elke combinatie, van voorgerechten tot kazen en desserts.

Due Vittorie: het hart van de Balsamico.

De naam Due Vittorie is opgedragen aan Maria Vittoria Maletti en Maria Vittoria Regnani, de dochters van de oprichters Davide en Giorgio.
Tegenwoordig is Due Vittorie, onder leiding van Davide Maletti.

Geschiedenis van de Aceto Balsamico di Modena

Voor de Balsamico gebruikt men druiven als Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana e Montuni.  De oorsprong is zeer oud: al in het Gallische platteland van Julius Caesar werden documenten gevonden van Balsamico azijn van Modena. Toen werd het gebruikt als een desinfecterend 'medicijn' van het spijsverteringsstelsel.

Met de komst van Alfonso I, hertog van Ferrara, in 1476 had de geschiedenis van de balsamico-azijn een beslissende impuls. De hele koninklijke familie die tot 1859 het hertogdom van Modena en Reggio Emilia regeerde, vulde eeuwenlang herinneringen aan de balsamico-azijn van Modena.

Het Recept van de Balsamico Azijn van Modena

in 1862 verschijnt de eerste volledige recept van de Balsamico. Dit document  beschrijft  over het omgaan met de balsamico batterij (aantal houten vaten van verschillende houtsoorten en afmetingen). In dat jaar schreef Francesco Aggazzotti  de beroemde brief aan de advocaat Pio Fabriani. De onmiddellijke publicatie van deze brief, toont een duidelijke wens om het product nationaal bekend te maken, hoewel buiten de commerciële kanalen. Die tekst is vandaag nog de basis van de productiespecificaties voor de beschermde oorsprongsbenaming van traditionele balsamico-azijn.

 

Veelgestelde vragen

Stel uw vraag

1 beoordeling voor Aceto Balsamico di Modena IGP Oro

  1. dinant kistemaker (geverifieerde eigenaar)

    Tja, wat zal ik zeggen. Het is fantastische Balsamico: rijke smaak, niet te zuur en een beetje stroperig. Voor het eerst gehad in een restaurant in de Dolemieten en meteen verkocht! Echt geweldig voor dippen (bv met goede olijfolie) en voor salade dressing. Geld dubbel en dwars waard. Niet te vergelijken met de “balsamico azijn” in de standaard supermarkt…

    • Good Things From Italy

      Grazie Dinant 🌞

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment