Aceto Balsamico di Modena i.g.p.

De Aceto Balsamico di Modena Mossi  I.G.P. is geschikt voor allerlei salades en voor het bereiden van dressings.

40 op voorraad

11,95

Kies een aantal:

Categorie: SKU: mos

Productspecificaties

Producent Mossi
Inhoud 25 cl

Omschrijving

Wijnazijn en gekookte most zijn bij uitstek de kruiden van de Italiaanse keuken. De gisting en veroudering van deze ingrediënten geven leven aan de balsamico-azijn van Modena. 

Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana e Montuni, zijn de druiven gebruikt voor de Balsamico. De oorsprong is zeer oud: al in het Gallische platteland van Julius Caesar werden documenten gevonden van Balsamico azijn van Modena. Toen werd het gebruikt als een desinfecterend 'medicijn' van het spijsverteringsstelsel.

Met de komst van Alfonso I, hertog van Ferrara, in 1476 had de geschiedenis van de balsamico-azijn een beslissende impuls. De hele koninklijke familie die tot 1859 het hertogdom van Modena en Reggio Emilia regeerde, vulde eeuwenlang herinneringen aan de balsamico-azijn van Modena.

Het Recept van de Balsamico Azijn van Modena

in 1862 verschijnt de eerste volledige recept van de Balsamico. Dit document  beschrijft  over het omgaan met de balsamico batterij (aantal houten vaten van verschillende houtsoorten en afmetingen). In dat jaar schreef Francesco Aggazzotti  de beroemde brief aan de advocaat Pio Fabriani. De onmiddellijke publicatie van deze brief, toont een duidelijke wens om het product nationaal bekend te maken, hoewel buiten de commerciële kanalen. Die tekst is vandaag nog de basis van de productiespecificaties voor de beschermde oorsprongsbenaming van traditionele balsamico-azijn.

Balsamico I.G.P. of Tradizionale D.O.P. ?

De realiteit van vandaag presenteert echter een meer ontcijferbaar scenario dan in het verleden. De "tradizionale" balsamico-azijn D.O.P (beschermde benaming van herkomst) vereist een veroudering van minstens 12 jaar. Daarnaast mag een DOP balsamico alleen puur most bevatten, andere ingrediënten zijn niet toegestaan. De andere Balsamico is de IGP (beschermde geografische aanduiding). De IGP disciplinair is veel minder streng dan de DOP. Er zijn meer ingrediënten toegestaan waardoor de kwaliteit vaak ver te zoeken is.

Veelgestelde vragen

Stel uw vraag

1 beoordeling voor Aceto Balsamico di Modena i.g.p.

  1. Marcus

    Heerlijke balsamico voor mijn verschillende varianten salades. Wij hebben met z’n alle heerlijk gesmuld en heel erg bedankt voor de goede service

    • Good Things From Italy

      😉Benissimo

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment